Elke werkgever in Nederland is verplicht om voorbereid te zijn op een calamiteit. De werkgever moet schriftelijk vastleggen hoe de BHV georganiseerd is en welke maatregelen er zijn genomen om de aanwezige risico’s tot een minimum te beperken. Dit is vastgelegd in een kaderplan BHV ook wel BHV-plan genoemd.
Alle zaken omtrent de bedrijfshulpverlening zijn beschreven in het BHV-plan. In het BHV-plan staan alle taken van de BHV en verantwoordelijkheden beschreven. De procedures die gevolgd moeten worden bij een specifiek incident. Het BHV-plan is ervoor om aan te tonen dat de BHV volgens de wettelijke verplichtingen is georganiseerd.
Inhoud Kaderplan BHV / BHV-plan:
Wanneer er in het bedrijf gevaarlijke stoffen bevinden, dan dient de volgende aanvullende informatie in het BHV-plan opgenomen te worden:
Wanneer er een incident voor doet is het van belang dat het BHV-plan snel en gemakkelijk te vinden is. Als het BHV-plan is opgesteld, adviseren wij u om dit op een centrale plaats(en) te bewaren. Bewaart u dit daarom op een centraal punt, bijvoorbeeld bij de receptie. Het is ook van belang dat er meerdere kopieën aanwezig zijn op locactie.
Komt u er bij het opstellen van een kaderplan BHV niet uit of wilt u er simpelweg niet mee zitten? Wij helpen u graag met het opstellen van een kaderplan BHV. Uw kaderplan BHV wordt door ons deskundige medewerkers opgesteld, wat u veel tijd bespaard. Interesse? Neemt u dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag aan een kaderplan BHV precies op maat voor uw organisatie.
Alle rechten voorbehouden | MIV Research & Security | Algemene Voorwaarden | KVK 56800428